Dwarka, de 9000 jaar oude verzonken stad van Krishna. Moet de geschiedenis herschreven worden?
Dwarka, een verloren gegane stad die de geschiedenis kan herschrijven.
In mei 2001 kondigt Murli Manohar Joshi aan dat er ruïnes van een oude beschaving gevonden zijn 20 km voor de kust van Gujarat, in de Golf van Khambhat.(India)
Carbontests tonen aan dat overblijfselen van de stad Dwarka 40 meter onder de zeespiegel meer dan 9.000 jaar oud zouden zijn.
Dwarka, Dwaraka, Dvaraka
Het hedendaagse Dwarka is een stad in de deelstaat Gujarat in het westen van India. Deze deelstaat heeft een kustlijn van zo’n 1600 km. De stad Dwarka staat bekend als één van de vier heilige bedevaartsoorden van India en één van de oudste religieuze steden in het land.
Dwarka wordt vaak geïdentificeerd met het Dwaraka Koninkrijk, het oude koninkrijk van Krishna. Er wordt ook verondersteld dat Dvaraka de eerste hoofdstad van Gujarat is geweest. Het huidige Dwarka bezit een tempel die gebouwd is in 200 v Chr. en vergroot in 1700. Dwarka staat hiernaast ook nog bekend als het Dwarawati uit de oude Sanskriet literatuur.
De woonplaats van Krishna
Deze legendarische stad was volgens oude literatuur de woonplaats van de God Krishna. Hier vocht Krishna menig strijd uit met Koning Salva. Men veronderstelt dat de stad Dvaraka zes keer door de zee verzwolgen is en het Dwarka wat wij nu kennen het ‘zevende Dwarka’ is dat in deze omgeving is gebouwd.
De locatie waar de onderwaterstad is gevonden ligt in een streek die na het smelten van de ijskappen aan het einde van de laatste ijstijd (zo’n 9000 jaar geleden) onder water verdween. Dit ‘verhaal’ wordt ook nog eens teruggevonden in de Sanskriet literatuur.
Volgens oude hindoelegenden bouwde de God Krishna een stad welke werd vernietigd door de stijgende zeespiegel.
Een andere Hindoevertelling uit de Mahabharata verhaalt dat koning Salva Dwarka aanviel met een vliegmachine. Deze tekst suggereert dat de stad Dvaraka werd bestreden door middel van een geavanceerde technologie en wapens met mogelijk zelfs een aanval vanuit de ruimte. Het ruimteschip viel de stad aan met behulp van energie wapens die de complete stad in een ruïne veranderde. Krishna liet dit niet over zich heen komen en vuurde op zijn beurt zijn wapens af op het schip.
Archeologen en Indiase duikers van de marine hebben de onderwaterruines voor de kust onderzocht en veronderstellen dat dit de verzonken stad van Krisna is. Als de gevonden stad werkelijk Dwarka is zou dit van groot belang zijn de Mahabharata te begrijpen. Het zou niet langer een boek van mythen en legende zijn, maar gebaseerd op feiten.
Men ontdekte pre-historische stenen structuren op de bodem van het water. De uitgestrekte gezonken stad beslaat een oppervlakte van 8 km bij 3,2 km.
Maritieme wetenschappers beweren archeologische overblijfselen gevonden te hebben van meer dan 9.000 jaar oud en dat betekent dat hier geschiedenis geschreven is.
Het verzonken Atlantis van India: Dwarka
Bij toeval werd de stad ontdekt. Men was metingen aan het verrichten van de vervuiling van de oceaan toen men met een sidescan sonar ontdekte dat er enorme geometrische structuren aanwezig zijn op een diepte van zo’n 36 meter. Zo zien we maar dat in elk nadeel een voordeel schuilt. Was er geen vervuiling geweest dan was dat onderzoek niet nodig geweest en dan zou de gezonken stad nooit gevonden zijn.
Boven water gehaalde brokstukken, zoals stukken van muren, kralen, aardewerk, bouwmateriaal, beeldhouwwerken en menselijke beenderen zijn vervolgens middels de C14 methode gedateerd op 9.500 jaar oud.
De onderwaterstad Dvaraka zet de geschiedenis op zijn kop
De oudst bekende ruïnes op het Indiase subcontinent waren tot nu toe ‘slechts’ 4000 jaar oud, terwijl de gevonden restanten zo’n 5000 jaar ouder zijn.
Tot nu toe is aangenomen dat in dit deel van de wereld voor 2500 voor Christus geen grote beschaving kende en dat is een visie die met deze vondst is weerlegd. Nooit eerder vond men een stad met een dergelijke omvang en van zo’n ouderdom. Volgens archeologen zou pas 4500 jaar geleden de eerste grote steden verschenen zijn in Mesopotamië.
Het hele model wat wat tot op heden voor waar werd aangenomen omtrent de herkomst van civilisatie zal opnieuw moeten worden bestudeerd. De ontdekking van deze oeroude stad van ruim 9000 jaar oud is dan ook een uitdaging voor archeologen hun kennis over de oorsprong van de beschaafde wereld te herzien.
Film over Dwarka: http://www.youtube.com/watch?v=nQZFS9Hij0M